Hírek:

Légbevezetés

 

 

EMM

 

Nyílászáróba építhető légbevezetők

 

Az EMM, EMF, EFR légbevezetők a szellőzési rendszer elengedhetetlen részei. Kétféle légáramlással szerelhetők,

3 standard színben elérhető

 

  • fehér (RAL 9003)
  • tölgy (RAL 8001)
  • gesztenye (RAL 8017)

 

Az egyszerű és strapabíró kialakításukkal már sok ország piacán bizonyítottak. Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

 

EHA2

 

Higroszabályozású akusztikus légbevezető
 

Az EAR – EAR (EHA2) páraszabályozott, nyílászáróba építhető akusztikus légbevezető a legtöbb műanyag, fa és alumínium nyílászáróhoz illeszkedik. Négy alapszínben rendelhető, de a levehető külső borítás megfelelő ejárással igény szerint színezhető.

 

EHT

 

Falátvezetéses légbevezetők

 

 

A falnyílásra szerelhető EHT higroszabályozású, és EFT fix léghozamú légbevezetők a  nyílászáróra szerelhető típusok ideális fali megfelelője. Ha a légbevezető valamiért nem szerelhető az ablakra, a fali légbevezető a jó választás. Akusztikus kiegészítőkkel hangcsillapítása kimagasló.

Az EHT légbevezetők is rendelhetők záróretesszel ellátott kivitelben, hogy védettek legyünk a túlzott hideg és a szélhatás ellen.

 

Külső oldali esővédők, rovarrácsok

 

A külső esővédők az ablak-, illetve falszerkezetet, valamint a belső teret védik az időjárás viszontagságaitól, és a csapóeső bejutása ellen. Természetesen esztétikai szerepük is van: mutatósan takarják a szellőzőrést a homlokzaton, vagy az ablakon. Emellett egyéb más funkciókat is betöltenek: úgy mint kiegészítő hangcsillapítás, rovarvédelem.

 

Huzatkorlátozó, külső esővédő

 

A külső esővédő az ablakszerkezetet, valamint belső teret védi az időjárás viszontagságaitól és a csapóeső bejutása ellen. Esztétikai szerepe, hogy, mutatósan takarja a szellőzőrést az ablak külső oldalán.

Lakó- (nappaliba, hálószobába, dolgozó, gyerekszoba) és irodahelyiségek, tantermek, szállodai szobák és minden olyan helyiség ablakának külső oldalára, ahol a belső oldalra légbevezető került beépítésre.

Szeles területen lévő, és/vagy magasabb épületek felső szintjeire, ahol nincs redőny az ablak előtt.

 

EFR

 

Az EFR légbevezetőn manuálisan beállítható kívánt léghozam.  Egy öt pozícióban mozgatható csúsztatólap segítségével könnyen  szabályozható a helyiségbe beáramoló  friss levegő mennyisége. Huzatkorlátozóval szerelt (AEA100) külső oldali esővédővel kombinálva szelesebb területeken is maximális komfort biztosítható.