Hírek:

Légelvezetés

 

 

GHN

 

A GHN légelvezető elemek  gravitációs szellőzőkürtőhöz csatlakozó a kiszolgáló, vizes helyiségek hatékony szellőztetéséhez kerültek kifejlesztésre.  A GHN típusú higroszabályozású légelvezető ideális választ ad erre azzal, hogy légszállítását a relatív páratartalom által jelzett szellőzési szükséglethez igazítja. A méreteivel jól illeszkedik a kürtők nyílásaira, a megjelenésével pedig tökéletesen alkalmazkodik környezetéhez a WC-kben és fürdőkben.

 

BXC

 

A pára-, mozgás-, CO2- és VOC érzékelőkkel, és ezek kombinációjával rendelkező BXC légelvezetők légelvezetők különféle precíz érzékelőkkel választhatók a helyiségek rendeltetési céljától és az elérni kívánt levegőminőségtől függően. Új építés esetén a mennyezetre vagy az oldalfalra, vagy felújításkor a régi tányérszelepek helyére behelyezhető légelvezetők az épület adottságainak figyelembe vételével a légcsatornán keresztül kapcsolódnak az alacsony fogyasztású központi ventilátor(ok)hoz.

Speciális funkciójú helyiségek gépi elszívásának optimalizálása érdekében a BXC légelvezetők típusváltozataiból könnyen összeállítható az igényeknek leginkább megfelelő konfiguráció. Legyen szó akár családi házról, társasházi lakásról, óvodáról, iskoláról, szállodai szobákról, vagy irodai helyiségekről, a BXC légelvezetők gondoskodnak róla, hogy mindig optimális legyen a komfortérzet, de csak indokolt mennyiségű levegő kerüljön elszívásra.

 

TDA

 

A TDA légelvezető a szellőzőlevegő mennyiségét attól teszi függővé, hogy a helyiséget használják-e. A nyitott állapothoz tartozó névleges szellőzés mértékét kell csak előre beállítani a helyiséget általában használók számának függvényében. Amikor az iroda üres, a szellőzés minimálisra csökken. Ezáltal a szellőzésből adódó fűtési hőveszteség akár 50 %-al is csökkenthető.

 

MDA

 

Az MDA több mozgásérzékelővel rendelkező pillangószelep, a szellőzőlevegő mennyiségét azzal arányosan állítja be, hogy a helyiséget (előadóterem, osztályterem) milyen mértékben használják. A beavatkozó egysége a légcsatorna hálózat része, a ventilátor és az elszívórácsok között helyezkedik el, és a hozzá tartozó 2 mozgásérzékelő vezérli a helyiségben tapasztalható mozgás mértéke szerint. Az MDA tehát több mozgáshoz arányosan több légszállítást rendel. A légcsere mértéke pontosan igazítható a tényleges, pillanatnyi szükséglethez, így jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el, melynek mértéke elérheti a 65 %-ot is, állandó mennyiségű szellőztetéssel összehasonlítva.